Felicity Huffmann

24. srpna 2012 v 22:23 | Crazy-Nut* |  Zoufalé manželky
Felicity Huffmann:



Felicity Huffmann se narodila 9.12.1962 v New Yourku v USA ve zmanení Střelce(tý jo zase Střelec:).Celé její jméno je Felicity Kendall Huffmann.A měří 165 cm.Říká si Flicka,je to její prezdívka.Felicity pochází z velmi početné rodiny.Má 6 starších sester a jednoho mladšího bratra.Na střední škole se začal věnovat herectví.V roce 1981 odmaturovala a odebrala se ma Newyorskou univerzitu a tam vystudovala dramatický obor.Po ukončení univerzity odjela do Londýna,kde začala studovat dramatické umění na Královské akademii.I když Felicity hrála už odmala,tak to zatím nebyla žádná sláva.Hrála v mnoha filmů a seriálů,ale role,kterými b se proslavila,se jí dlouhou dobu vyhýbali.Po 40 letech dostala hlavní roli Zoufalých manželek a smůla byla najednou pryč.Za roli Lynette byla nominována na tři Zlaté Globy a dokonce vyhrála jednu cenu Emmy.Dokonce byla nominována na Oskara za film TransAmerika.Bohužel Oskara nedostala,ale zato získala Zlatý Globus.Daří se jí i v divadle Broadway,kde hrála spoustu rolí.Když Felicity dospívala měla anorexii a také bulimii,bůhví,jak by to dopadlo,kdyby se neseznámila se svým o 20 let starším kolegou Williama H Macyho,který byl v divadelním sboru Atlantic Theater Company a byl také zároven jejím učitelem.Díky němu už byla v pořádku a také s ním zůstala už na celý život.Vzali se 6.září 1997.A o 3 roky později se jim narodila 1.Srpna holčička jménem Sophia Grace.O 2 roky později se jim narodila další dcera Georgia Grace,která se narodila 14.Března v roce 2002.

Filmografie:

1978-Home Run for Love
1988-Lip Servise
1988-Things Change
1990-Reversar of Fortune
1991-Golden Years
1992-Water Engine
1992-Quicksand:No Escape
1993-Heart of Justice
1995-Nebezpečná sítˇ
1996-Harrison:Cry of the city
1997-Underworld
1997-Spanish Prisoner
1999-Magnolia
1999-Slight Case of Murder
2001-Heart Department
2001-Snap Decision
2002-Path to War
2003-House Hunting
2003-Out of Order
2004-Zoufalé manželky
2004-Život s Helenou
2004-Reversible Errors
2004-Christmas with the Kranks
2005-Transamerica
2006-CMT Greatest Moments:Dolly Parton
2007-Georgia Rule
Zdroj: Osobnosti.cz - UPRAVENO!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama